onsdag den 27. maj 2015

Karameliseret hvidkål med spicy oksekød

Lækker lækker lækker ret, sikke en duft og sikke en smag. Men som Jane fra Madbanditten skriver, yder rettens udseende ikke smagen retfærdighed - overhovedet ikke. Begge unger sagde samstemmende: "Det her smager godt" :) Retten tager tid at lave, men der er til mange hoveder el. flere dage, og duft og smag er al tiden værd.

6 personer

1,5 øko hvidkål el. 1 konventionelt, revet groft
4 store gulerødder, revet groft
4 løg, groft hakkede
4 fed pressede hvidløg
800-1000 g hakket oksekød
2-3 spsk. Cajunkrydderi fra Urtekram el. f.eks. kebabkrydderi
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
Himalayasalt
Friskkværnet peber
Ca. 120 g klaret smør / smør / kokosolie

Varm en tredjedel fedtstof op i en stor pande og steg halvdelen af hvidkålen og gulerødderne - ved høj varme og til hvidkålen bliver brun i kanterne. Krydr med salt og peber og hæld over i et stort smurt ovnfast fad. Steg den anden halvdel af hvidkålen og gulerødderne på samme måde.
Tænd for ovnen på 200 grader.
Varm den sidste tredjedel af fedtstoffet op og steg løg og hvidløg klare. Tilsæt oksefars og lade det stege med i ca. 5 min. Tilsæt krydderier, vend det hele godt rundt, smag til og hæld det over til grøntsagerne i fadet. Bland grøntsager og kødblanding godt og stil fadet på en rist nederst i ovnen og lad retten stege i 1-1,5 time. Rør i det hver 20. minut.
Server evt. med oliven og en grøn salat.

Karameliseret hvidkål med spicy oksekød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar