fredag den 28. november 2014

Glutenfri boghvedegranola

Svenske Renée Voltaire laver og sælger bl.a. en række lækre granolaer, og da denne glutenfri boghvedegranola dukkede op på Urtekrams blog, måtte jeg en tur i køkkenet. Boghvede er ikke som navnet antyder en kornsort men derimod en nød, hvilket betyder, at den er glutenfri - og så gør den granolaen dejlig crunchy. Granolaen er super lækker som topping på mælkefri yoghurt, lyserød køleskabsgrød og smoothie.

Et stort glas

4 dl hel boghvede
1 dl chiafrø
1 dl kokosmel
1 tsk. kanel
50 g smør
1 dl æblemos

+ nødder, kerner og tørret frugt/bær efter ønske, jeg brugte 2 spsk. solsikkekerner, en lille håndfuld morbær og en lille håndfuld gojibær.

Tænd for ovnen på 150 grader varmluft.
Smelt smørret i en gryde. Bland boghvede, chiafrø, kokosmel, kanel, kerner og/eller nødder i en skål. Tilsæt smeltet smør og æblemos og rør det hele godt sammen. Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 30 min. Hold øje med granolaen og rør i den et par gange. Lad granolaen køle af, bland tørret frugt/bær i og fyld på glas.

Glutenfri boghvedegranola
Herlighed på glas :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar