mandag den 3. november 2014

Brun sovs

Til en flæskesteg med sprød svær hører sig en tyk brun sovs :) Det er rimeligt let at lave på konventionel vis, men når der ikke skal være mel og kulør i, bliver det straks sværere. Jeg har forsøgt et par gange, og denne gang lykkedes det. Kims trick med at brune rødløg af, så sovsen bliver brun (læs: Lysebrun), virker.

4 portioner

20-30 g smør / klaret smør
3 rødløg, skåret i kvarte ringe
½ l piskefløde
En god sjat fedt fra flæskestegen
Urtesalt og friskkværnet peber

Smelt smørret i en pande og brun rødløgsstykkerne godt af (det tager en halv times tid). Vend rundt i dem, så de ikke bliver brændte men karamelliserede.
Hæld halvdelen af piskefløden ved og lad det koge lidt ind.
Hæld sovsen i en gryde, tilsæt stegefedt, urtesalt og friskkværnet peber, blend og kog op.
Tilsæt resten af fløden og smag til.

Smørdampede rosenkål og en rest rødkålssalat udgjorde
sammen med den lækre, tykke brune sovs tilbehøret
til en velstegt øko flæskesteg - mums :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar