onsdag den 23. april 2014

Chicken tikka masala

Jeg er vild med indisk mad (det er krydderierne, der gør det), og denne chicken tikka masala er vildt lækker og smagfuld. Jeg har opskriften fra Dyppelse, og med nogle få ændringer og nedsat simretid (så kødet ikke bliver tørt) er retten perfekt.

8 personer

1 kg kyllingebrystfilet, skåret i tern

Marinade:
4 dl creme fraiche 38%
4 fed hvidløg, finthakkede
4 cm frisk ingefær, fintrevet
4 tsk. garam masala
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. urtesalt
Et godt drys cayennepeber
Saften af 2 citroner

Sauce:
2 løg, finthakkede
6 fed hvidløg, finthakkede
4 cm frisk ingefær, fintrevet
6-8 spsk. ketchup el. tomatpure
2 dl fløde
1 dl vand
6 spsk. mandler, finthakkede
1-2 tsk. stødt koriander
Himalayasalt
Smør / klaret smør til stegning

Rør marinaden sammen, vend kyllingeternene i og sæt på køl i minimum to timer
- gerne længere.

Smelt fedtstof i en stor gryde og svits løg, hvidløg og ingefær. Tilsæt kylling og marinade og lad simre under låg i 5 min. Rør resten af ingredienserne i og lad simre i ca. 10 min. Smag til.

Server evt. med blomkålsris, naan-oopsies * og raita (blogindlæg følger).
* laves som sesam-oopsies, hvor osten er hvidløgs-smøreost og pynten nigellafrø.

Chicken tikka masala

Ingen kommentarer:

Send en kommentar