tirsdag den 25. marts 2014

Sortegryde

Sortegryde fra Karolines Køkken 2 er ikke blevet serveret i flere år pga. fedtforskrækkelse. For et par uger siden gik jeg i køkkenet og brugte 1 kg af den oksesteg, jeg bl.a. fik i julegave af min arbejdsplads. Retten er super nem at lave og blev serveret med en grov mos af blomkål og broccoli.

6 personer

1 kg skært oksekød - i tern el. strimler
50 g smør
4 dl piskefløde
2 dl tomatpure
½ dl snaps
2 dl stærk kaffe (2 tsk. instant kaffe blandet i 2 dl varmt vand)
2 tsk. Himalayasalt
Friskkværnet peber

Brun kødet af i smør i to omgange. Kom al kødet tilbage i gryden, tilsæt resten af ingredienserne og lad retten simre i en times tid. Smag til.

Sortegryde med grov kålmos

Ingen kommentarer:

Send en kommentar