tirsdag den 11. marts 2014

Rosastegt roastbeef

Normalt marinerer og griller vi en roastbeef, men da manden skulle på arbejde, og vejret var dårligt (regn og blæst), måtte jeg finde på noget andet. Jeg googlede roastbeef, og "Klidmoster.dk: Den perfekte roastbeef..." sprang mig i øjnene, og hvilken perfekt roastbeef der kom ud af det :)

1 roastbeef
Havsalt og friskkværnet peber
Smør / klaret smør til bruning

Hvis du har tid og lyst til at prøve gourmetsaltning - du kan læse om det her -, gnider du roastbeefen i havsalt (6 g pr. kg kød) og lægger den i et fad på køkkenbordet i 90 min. På den måde er stegen både gourmetsaltet og tempereret, når den skal brunes og steges.
Tænd for ovnen på 200 grader.
Dup roastbeefen tør med køkkenrulle, smelt fedtstof i en pande og brun roastbeefen godt af ved høj varme. Husk enderne. Læg roastbeefen i et ovnfast fad og krydr med lidt ekstra havsalt og godt med friskkværnet peber. Hvis du bruger stegetermometer, indstilles det på 55 grader, spydet stikkes ind i siden af stegen, stegen sættes i ovnen, og der skrues ned for varmen til 150 grader. Når termometret bipper, tages stegen ud, lægges på et skærebræt og dækkes til. Lad stegen hvile i ca. 10 min., inden den skæres i tynde skiver.
Server med ønsket tilbehør. Hos os blev det med broccolisalat og hvidløgssmør.

Rosastegt roastbeef

Ingen kommentarer:

Send en kommentar