mandag den 17. marts 2014

Lammecurry med spinat

Kiggede i et af mine gamle ringbind med opskrifter - fra div. blade -, og så måtte der lammecurry på bordet. Det var SÅ længe siden, jeg havde lavet retten og for at LCHF'isere den, skulle yoghurt blottes byttes ud med creme fraiche 38%.

4 personer

5-600 g skært lam
1 stort fed knust hvidløg
5 cm frisk ingefær, fintrevet
2 tsk. spidskommen
2 tsk. stærk karry
8-10 cherrytomater, skåret i kvarte
1 spsk. currypaste
2 dl creme fraiche 38%
Saft af ½ citron
½-1 dl bouillon, f.eks. grøntsagsbouillon
1 stor pose frisk spinat, skyllet og slynget
Smør / klaret smør til stegning
Himalayasalt og friskkværnet peber

Gnid kødstykkerne med hvidløg, ingefær, spidskommen og karry og stil det på køl i min. 2 timer - gerne meget længere (mit kød marinerede i 9 timer). Smelt fedtstof i en fladbundet gryde eller sauterpande og brun kødet godt af. Tilsæt tomatstykker og lad dem stege med et par minutter. Rør currypaste og creme fraiche i og lad det koge let sammen. Hæld citronsaft og bouillon ved og lad det hele simre under låg 1 time. Rør i curryen hvert kvarter. Tilsæt spinat og rør det hele igennem, til spinaten er faldet sammen.
Smag til med Himalayasalt og friskkværnet peber.

Lammecurry med spinat - og naan-oopsie* og hvidløgssmør :)
* Naan-oopsies laves som sesam-oopsies, hvor osten er hvidløgsost og pynten nigellafrø.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar