torsdag den 6. marts 2014

Avocado-tomatsalat

Denne avocado-tomatsalat er god til mexicansk mad, f.eks. Mexican pulled chicken.
Til retter med lammekød vil salaten også gøre sig godt. Inspirationen til selve salaten fik jeg fra ravfood, dressingen har jeg fra bogen "SPIS SUNDT SPIS ITALIENSK".

4 personer

16 cherrytomater
½ dl soltørrede tomater
½ agurk
2 avocadoer
1 rødløg
100 g revet Pecorino
20 oliven, helst med sten (for smagens skyld)

Dressing:
1 spsk. lagret balsamico
½ spsk. æblecidereddike
1-2 tsk. kokosblomst- el. yaconsirup
4-6 spsk. olivenolie
Urtesalt og friskkværnet peber

Pisk el. ryst balsamico, æblecidereddike, sirup, ½ tsk. urtesalt og et par kværn peber sammen. Tilsæt olien, pisk dressingen godt igennem og smag til med sirup og evt. ekstra urtesalt og peber.

Skær cherrytomaterne i kvarte og de soltørrede tomater i små stykker. Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær tynde "halvmåner". Skær avocadoerne i mundrette stykker el. lav små kugler med en teske el. et parisiennejern og bland med dressingen. Skær rødløget i tynde skiver og derefter i kvarte. Riv osten groft el. skær den i små tern.
Bland det hele på nær stykkerne af soltørret tomat og olivenene, som salaten pyntes med.

Avocado-tomatsalat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar