torsdag den 16. januar 2014

Blomkålsfad med bacon

Hvor er der bare mange af retterne fra Hjemme hos Xenia, der skal prøves af.
Her får I én af dem, og den skal bestemt laves igen.

4-6 personer

1 stort el. 2 små blomkål
1 stort løg
2 pakker bacon, skåret/klippet i mindre stykker
200 g cream cheese / flødeost
3 dl piskefløde
2 æg
2 fed hvidløg
2 store tsk. tomatpure el. 2 spsk. ketchup
2 spsk. tamari
Urtesalt og friskkværnet peber
3-4 dl revet ost

Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
Del blomkålen(e) i små buketter og blancher dem et par minutter i letsaltet vand.
Dræn godt. Steg baconstykkerne på en pande. Hak løget og steg det med på panden. Baconen skal være sprød og løgstykkerne bløde.
Pisk cream cheese, piskefløde, æg, presset hvidløg, tomatpure/ketchup, tamari, urtesalt og friskkværnet peber sammen.
Fordel blomkålsbuketterne i et smurt ovnfast fad, hæld bacon-løgblandingen over og slut af med oste-flødeblandingen. Top med revet ost.
Sæt fadet i ovnen og gratiner i 15-20 minutter.
Server med cremede champignons og/el. en grøn salat.

Blomkålsfad med bacon

Ingen kommentarer:

Send en kommentar