tirsdag den 19. november 2013

Leverpostej

Lun leverpostej med bacon og champignons er en klassiker, man aldrig går galt i byen med. Og man behøver hverken rugbrød el. kernebrød til; squash skåret i skiver på langs er ganske udmærket som "underlag" til en god gang leverpostej.
Jeg troede, det var svært at lave leverpostej, men det er det bestemt ikke, og manden, der er meget kritisk, har godkendt den. Jeg hentede inspiration herfra.

6-8 personer

500 g dansk kalvelever
250 g smør
2 løg
2 æg
2 ansjoser el. 10 dråber fishsauce
1 dl mandelmel
½ dl piskefløde
½ tsk. allehånde
2 tsk. havsalt
1 tsk. stødt sort peber
100 g bacon i skiver

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.

Smelt smørret. Pil løgene, skær dem i kvarter og hak dem i en foodprocessor.
Tilsæt de øvrige ingredienser på nær bacon og hak/blend til en ensartet masse.
Hæld massen i 8-10 smurte forme, der kan rumme ca. 1,5 dl. Stil formene i en bradepande med vand, skær bacon i mindre stykker og fordel ovenpå postejerne.
Bag leverpostejerne midt i ovnen i ca. 30 min.
Man kan bage i større forme - med forlænget bagetid.
Bruger man en form, der kan rumme 4,5 dl, skal leverpostejen bages i ca. 45 min.

Leverpostej


Ingen kommentarer:

Send en kommentar